Danske atleter / Tennis

Tennis

 
Tennis er en gentlemansport, hvor fair play er i højsædet! Til Universiaden er der ikke forskel på kampene for mænd og kvinder. I single spilles der bedst af tre tiebreakssæt og i double spilles der bedst af to tiebreakssæt. Fire tennisspillere er blevet indstillet til deltagelse i Universiaden 2017 af Dansk Tennis Forbund og tennisdelegationen består dermed af Camilla Therkildsen, Esben Hess-Olesen, Mads Engsted og Maria Jespersen. 


Konkurrencediscipliner
 
Tennisturneringen afvikles i fem rækker til Universiaden; damesingle, herrersingle, damedouble, herrerdouble og mixdouble, og Danmark bliver repræsenteret i dem alle.
 
Lodtrækningen sker først lige op til turneringsstart, så programmet kender vi ikke endnu, men Camilla Therkildsen, Esben Hess-Olesen, Mads Engsted og Maria Jespersen spiller alle sammen i singlerækken (dame/herrer) og så spiller Camilla og Maria damedouble og Esben og Mads spiller herredouble. Fælles for de to par er, at de har spillet med hinanden tidligere. Esben og Mads træner i samme klub og spiller ofte sammen i double og Camilla og Maria har spillet double sammen i deres juniorår. Mixdoublen består af Esben og Maria og de har ikke tidligere spillet sammen.
 
Turneringen afvikles på hardcourt, men der vil være mulighed for at rykke kampene indendørs, hvis vejret kræver det - kampene vil dermed blive afviklet uafhængigt af vejret.


Tennisspillerne
 
Camila har ikke spillet så meget de sidste par år grundet studie og skade, men har genfundet glæden ved spillet igen her op til Universiaden - hun træner til dagligt i Skovbakken. Esben og Mads træner i Aarhus 1900 og har begge spillet collegetennis i USA - Esben på University of North Carolina at Chapil Hill og Mads på University of California, Berkeley. Maria deltog også i Universiaden i 2015, og udover at være spiller og træner i Gentofte Tennisklub, så er hun også ambassadør for DIF kampagnerne "Stop matchfixing" og "Spil til stregen".
 
 
Universiadeprogram
 
Universiade - Danmark  | universiade.dk@gmail.com