Danske atleter / Gymnastik

Gymnastik

 
Bogi Berg, Jacob Dahlslund Buus, Joachim Winther og João Marcus Fuglsig udgør den danske gymnastikdelegation. De stiller op i den olympiske gymnastikdisciplin mandlig idrætsgymnastik, hvor der konkurreres på seks redskaber: Gulv, bensving, ringe, hest (parallel) barre og reck. Der afvikles tre konkurrencer under Universiaden: Holdkonkurrencen, mangekampen og disciplinkonkurrencer.
 
 
Konkurrencediscipliner
 
Joachim og João konkurrerer i mangekampen og konkurrerer dermed i alle seks redskaber. Joãos styrker er barre og springredskaberne gulv og hest, og Joachims styrke er, at han er god på alle redskaber - reck er dog en lille favorit. Som mangekæmper kan man både kvalificere sig til finalen i mangekampen og til finalerne i de enkelte redskaber.
 
Bogi og Jacob stiller op i enkelte redskaber og for dem handler det dermed ikke om det samlede resultat, men om at gøre det godt i de enkelte redskaber - hver præsentation er 100 % afgørende for resultatet - der er ikke noget der kan hentes ind på andre redskaber. Bogi konkurrerer på gulv og på hest og Jacob i recken.
 
Holdkonkurrencen bliver ikke aktuel for de danske gymnaster, da den afgøres som mangekamp, hvor de tre bedste resultater i hvert redskab tæller - og Danmark stiller ikke med tre mangekæmpere. Holdkonkurrencen bruges dermed udelukkende som kvalifikation til finalepladserne.
 
 
Gymnasterne
 
De fire danske idrætsgymnaster består af tre erfarne danske landsholdsgymnaster og så en debutant. Bogi Berg træner til dagligt i GymAalborg, men da han er færing, så er han en del af det færøske landshold, og Universiaden bliver første gang han stiller op for Danmark. Joachim Winther og João Marcus Fuglsig træner begge to i VIK i Aarhus og Jacob Dahlslund Buus træner i Gefion i København, hvor landstræner Marian Rizan også er klubtræner.
 
Der er blevet trænet hårdt siden EM i april måned for at få de sidste detaljer helt på plads for at optimere muligheden for finaledeltagelse, og håbet er, at de skader, der har drillet flere af gymnasterne den seneste tid ikke bliver en forhindring for at få så gode resultater som muligt med hjem fra Universiaden.
 
 
Universiadeprogram
 
Universiade - Danmark  | universiade.dk@gmail.com