Danske atleter / Fægtning

Fægtning

 
Fægtning er en gammel sport, og det har været en del af det olympiske program siden det første OL i 1896. Moderne sportsfægtning har tre underkategorier (tre våben); sabal, fleuret og kårde. Fægtning foregår i en utrolig hastighed - spidsen af fægterens våben er det andet hurtigste objekt til OL - kun overgået af kuglen fra de skydende discipliner. Line Grubak og Troels Robl udgør Danmarks fægtedelegation til Universiaden.


Konkurrencediscipliner

Line Grubak og Troels Robl stiller op i henholdsvis dame- og herrerkårde.
 
Der er forskellige regler for de tre våben, og hvor træffeltet på modstanderens krop for både sabel og fleuret er begrænset til dele af kroppen, så er der ingen begrænsninger i kårdekonkurrencen - hvis du rammer din modstander, så får du et point, og hvis to fægtere rammer hinanden samtidigt, så får begge fægtere et point.
 
Til Universiaden inddeles fægterne i indledende puljer, hvor alle har en kamp mod hver af de andre fægtere i samme pulje. En kamp er tre aktive minutter eller første fægter til fem point. Efter kampene i de indledende puljer fortsætter konkurrencen gennem udslagningskampe, hvor en kamp er tre gange tre aktive minutter eller først til 15 point.


Fægterne
 
Line Grubak er egentligt ikke fægter - hun er moderne femkæmper. Moderne femkamp er desværre ikke på Universiadeprogrammet, så derfor blev det fægtningen, der blev Lines Universiadedisciplin. Hun træner i Slagelse fægteklub, Kalundborg fægteklub, Slagelse Garnions idrætsforening og i Sorø Akademis fægteklub, og så er Line dobbelt (junior og senior) nordisk mester i moderne femkamp. 
 
Troels Robl er en fast del af det danske senior herrekårde landshold, og han er holdkaptajn på seniorlandsholdet. Han har sin vante gang i Hellerup Fægteklub, hvor han har fægtet siden 2000. i 2016 opnåede han, sammen med kårdelandsholdet, en 6. plads til EM, og individuelt blev Troels nummer 10 i verden som juniorfægter (U20).
Universiade - Danmark  | universiade.dk@gmail.com